Vet mer om att köpa spabad

Den som ska köpa spabad har flera vägar att gå. Ska den vara inomhus eller utomhus? Vilka funktioner ska den ha? Marknaden för privata spabad har utvecklats väldigt fort på senare år och det finns idag mängder av olika modeller att välja mellan. Oavsett vilka preferenser du har bör du kunna hitta ett spabad som är rätt just för dig.

Inomhus eller utomhus?

Ett spabad kan med fördel både placeras inomhus och utomhus. Vad man bör välja beror helt enkelt på vilka möjligheter och preferenser man har. Placerar man den utomhus kan den till exempel byggas in i ett trädäck eller placeras på ett jämt och hårt stenunderlag.

Det är även fullt möjligt att placera ett spabad på gräsmattan, men lite förberedande arbete krävs då. Det man brukar göra är att gräva undan ungefär 1 – 2 decimeter för att sedan fylla hålet med singel, som sedan pressas och bildar en jämn, hård och stabil bädd. Placerar man det direkt på gräset är inte förutsättningarna lika goda.

Att ha ett spabad utomhus ger helt klart en speciell känsla. I och med att vattnet är behagligt tempererat kan du bada utomhus på sommarhalvåret såväl som på vinterhalvåret. Detta samtidigt som du kan sitta länge och bekvämt i vattnet tillsammans med goda vänner.

Tillbehör och funktioner

Den som ska köpa spabad behöver välja vilka funktioner som ska finnas. Många eftersöker jetstreams – och då många av dem. Man brukar säga att ju fler jetstreams ett spabad har, desto exklusivare är det. I de allra flesta av dagens modeller är ett värmesystem inkluderat och i de lite lyxigare modellerna finns ofta inbyggda spotlights som ger en fin känsla.

Något annat som är viktigt att tänka på är storleken. Hur många vill du ska kunna sitta i badet tillsammans? Ytan kan helt klart vara begränsande om man någon gång vill bjuda över många vänner. En bra tumregel är att ta lite, lite större än vad man tror man behöver. På så vis har man plats över för en eller två oväntade gäster.

Tänk på det här

Den som är ekonomisk av sig gör bäst i att köpa ett spabad för en till två personer inomhus. Att installera ett större spabad för flera personer utomhus kostar ganska mycket mer. Faktum är att det kan kosta nästan lika mycket som att bygga en hel pool. Med det sagt är en pool och ett spabad helt två olika typer av upplevelser. Ett spabad kan man sitta bekvämt i och njuta av varmt vatten och jetstreams till exempel.

22 Aug 2017

Här kan du finna infomation om hur du skall handla på nätet och hur du ska göra det på ett enkelt sätt.