Vad kostar en säng idag?

En säng kan vara en ganska stor investering. Hur stor den blir beror givetvis typ på vilken kvalitet, komfort och funktioner man vill ha. Många sängar idag har till exempel möjlighet till fjärrstyrning, där någon av sängens delar kan höjas eller sänkas för att göra det särskilt bekvämt.

Även materialet och madrassen är en fråga i vad priset landar på i slutändan. I den här texten kommer vi att jämföra priserna hos två olika sängvaruhus för att snabbt ge en överblick över prisläget idag.

Obs! I texten nämns inga företagsnamn. Artikelns syfte är endast att ge en överblick över vad prisläget kostar. Nedan används priser från två butiker – en i Stockholm och en i Malmö.

Skiljer sig stort beroende på sängtyp

Vilken sängtyp man vill ha kommer att ha en avgörande roll i vad priset slutligen kommer att landa på. Det märker vi när vi tittar på den första butiken som är baserad i Stockholm. Tittar vi på typen ”ramsängar”, vilken beskrivs som den klassiska sängtypen, ligger den billigaste på strax över 3 000 kronor, medan den dyraste ligger strax under 40 000 kronor – ett mycket stort prisspann. 

En annan, lite dyrare typ, är kontinentalsängar. Genast märks en stor skillnad i prisnivån. Här kostar den billigaste sängen ca 5 500 kronor, medan den dyraste ligger på en kvarts miljon kronor. Värt att notera är den stora prisskillnaden mellan den billigaste och den näst billigaste sängen. Den näst billigaste sängen kostar nästan 11 000 kronor – ungefär det dubbla priset av den billigaste.

Tittar vi på ställbara sängar, är prisspannet lite mindre. Den billigaste ligger visserligen på ungefär 8 000 kronor – men den dyraste ligger kring 100 000 kronor. Den billigaste är lite dyrare – men den dyraste är en hel del billigare än kontinentalsängen för ca 250 000 kronor.

Väsentliga skillnader

Hos företaget som är baserat i Malmö, finns stora skillnader i priserna gentemot den sängbutik som ligger i Stockholm. Här kostar den billigaste ramsängen 2 000 kronor, vilket är ungefär två tredjedelar av priset för den billigaste ramsängen hos butiken i Stockholm. Samtidigt är den dyraste sängen mycket billigare hos Malmöföretaget – endast 15 000 kronor. Detta kan jämföras med 40 000 kronor hos butiken i Stockholm.

Skillnaderna är även tydliga när det kommer till kontinentalsängar. Butiken i Stockholm säljer sin dyraste kontinentalsäng för en kvarts miljon – hos den andra butiken ligger den dyraste på 20 000 kronor. Hur stor skillnad det är i komfort är givetvis svårare att sätta siffror på.

31 Jan 2017

Här kan du finna infomation om hur du skall handla på nätet och hur du ska göra det på ett enkelt sätt.