Tips för en prisvärd takrenovering

Dags för en takrenovering? Oatakvsett om du planerar att göra stora delar av jobbet själv, eller om du ska anlita en takläggare, så finns det ett antal saker som är bra att ha i åtanke för att hålla nere priserna. En takrenovering är sällan en billig historia, så de små procentuella besparingar du gör kan, i slutändan, bli väsentliga summor i kronor och ören.

En takrenovering kan kosta allt från några tiotusentals kronor, till över 100 000 kronor. I alla fall om en takläggare ska renovera åt dig. Gör du det själv kan du normalt komma undan betydligt billigare. Lägg upp en budget och ta höjd för oförutsedda händelser. Om ditt tak är i akut dåligt skick, kan ett lån vara tvunget att ta, givet att renoveringen måste göras snart.

Ta in flera offerter

Att ta in flera offerter är ett enkelt och effektivt tips för att se till att du får en prisvärd firma som arbetar åt dig (givet att du inte ska göra jobbet själv). Gör en sökning på till exempel ”takrenovering Stockholm offerter” (byt ut Stockholm mot din stad) och du bör hitta tjänster och firmor som du kan kontakta för ett prisförslag.

Genom att ha flera erbjudanden att jämföra kan du först och främst säkerställa att du betalar ett marknadsmässigt pris, men också ställa dem mot varandra om du är en duktig förhandlare.

Titta inte bara på totalpriset, utan också vad som ingår, samt vad de olika posterna kostar. Välj den som har bäst helhetslösning. Är någon alldeles för billig, utan uppenbar anledning, är det bra att ta reda på varför det är så. De som tycks vara för dyra kan du välja bort. Att jämföra offerter är givetvis mer effektivt i större städer som till exempel Stockholm och Göteborg, där det finns många aktörer att välja mellan. Samtidigt finns takfirmor över hela landet, och de allra flesta kan hitta flera firmor som kan tänka sig att ta sig an jobbet och lämna en offert.

Material

När du ska köpa in material lönar det sig att jämföra priser. Om du anlitar en takfirma kan det vara bra att låta dem inhandla materialet, eftersom de ibland kan ha överenskommelser med leverantörer, och på så vis få bra priser. Fråga i sådana fall vad det skulle kosta att låta dem köpa materialet – och jämför med vad du kan behöva betala själv. Oavsett kan det vara en bra idé att rådgöra med takfirman om vilka produkter som passar bäst för just din takrenovering och budget.

 

 

 

 

22 Jun 2019

Här kan du finna infomation om hur du skall handla på nätet och hur du ska göra det på ett enkelt sätt.