Så ordnar du festmaten i Stockholm

Maten är en stor punkt näburritosr en större fest ska anordnas. Självklart kan du laga den själv men de flesta väljer enklare alternativ när det är större fester med många gäster. Då kan man även lägga ner tid på annat än att planera, köpa in och tillaga mat. Så vad är alternativen?

Catering – få maten var du vill

Catering är nog det första alternativet som många tänker på. En klar fördel med detta alternativ är att du kan få maten serverad oavsett var i Stockholm som festen kommer att hållas. Gå in på företagets hemsida och läs på de olika rätterna, kontrollera om det finns gäster med allergier och boka sedan färdiga rätter.

Du bestämmer när maten ska serveras vilket cateringföretaget sedan anpassar sig till och anländer så att maten serveras varm till gästerna. Detta oavsett om det ska vara buffébord eller servering vid borden. Här är en foodtruck som erbjuder delikata och fräscha burritos i Stockholm. 

Boka Foodtruck

Ett lite mer ”personligt” sätt att servera maten är att boka en foodtruck. De brukar se ut som förvuxna minibussar där maten serveras genom en stor lucka på sidan av bilen. Dessa är speciellt utrustade för att kunna möta upp behovet av mat till större sällskap. Foodtrucks brukar ofta finnas på marknader men står även uppställda på flera parkeringar och andra platser i Stockholm. En del företag har helt och hållet valt att låta kunder boka foodtrucks och har inte egen verksamhet mot att sälja mat ”på stan”.

Det finns flera fördelar med att boka en foodtruck. En fördel är att maten kan tillagas efter flexibla tider. Med catering levereras all mat på en gång men med en foodtruck finns ”köket” tillgängligt under hela festen. Det är därmed möjligt att beställa exempelvis hamburgare eller burritos till alla gäster en speciell tid – eller låta gästerna själva gå och beställa när de vill. Det är även möjligt att boka foodtruck inklusive personal. På detta sätt får man ännu mer service.

På restaurangen

Att planera in festen på en restaurang är att göra det ”enkelt för sig”. Därmed är både lokal och mat klart på en gång. Det enda som då kvarstår är underhållning och vad som ska hända under kvällen.

Fördelen med att ha festen på en restaurang är enkelheten. Är man tillräckligt många kan restaurangen stängas för andra gäster och personalen helt och hållet ägna sig åt festsällskapet. De kan laga maten, servera den och ta hand om all disk.

Men det finns nackdelar med detta alternativ. En restaurang är uppbyggd för att skapa en trevlig stund över en bit mat. Men en fest är mer än bara mat. Finns det någon scen som man kan prata från? Finns det ljudanläggning? Kan barnen gå och leka någonstans?

Nackdelen med restaurangalternativet är just bristen på flexibilitet. Det kan fungera bra med mindre gästsällskap men kan upplevas begränsat vid större fester.

26 Mar 2019

Här kan du finna infomation om hur du skall handla på nätet och hur du ska göra det på ett enkelt sätt.