Så hittar du bra markiser på nätet

Att handeln i dag i allt större utsträckning sker på nätet är inget nytt. Och det gäller förstås även solskydd som persienner och markiser. I dag finns det en uppsjö av företag som säljer alla slags markiser via sina webshops: fönstermarkiser, terrassmarkiser, fönstermarkiser och så vidare.

Men hur vet man att man kommer att hitta kvalitet när man inte besöker en fysisk butik och köper produkter efter en noggrann okulär besiktning? Risken att drabbas av en lycksökare som försöker göra en snabb slant på att sälja en undermålig produkt till en naiv kund är alltid överhängande.  

Matnyttiga tips om markiser

Här är några saker som du kan göra för att vara säker på att företagaren är en markisproducent som du kan lita på.

  • Kolla med branschorganisationer om företaget är en godkänd medlem. När det handlar om markiser är det Svenska Solskyddsförbundet man bör vända sig till. Denna organisation utför noggranna kontroller av de företag som vill bli medlemmar,. Medlemskap i Svenska Solskyddsförbundet är alltså en bra kvalitetsstämpel. Det kan även vara värt att kolla med Konsumentverket om markisleverantören har något fall av anmälan mot sig.
  • Referenser. Som i alla fall när man tänker investera i en stor och dyr sak så är det alltid bäst att kolla om det finns några tidigare kunder som kan berätta om sina omdömen rörande företaget. Har företaget lagt ut en sida med referenser så är det förstås bra, men du kanske kan fråga grannen eller någon annan i bekantskapskretsen om hur det gick till väga när de köpte markis. Var de nöjda med sitt köp, kolla i så fall upp vilken firma och anlita den. Det finns också gott om sajter och forum på nätet där olika företag och hantverkare diskuteras och betygsätts.
  • Ring upp. Ta reda på några specifika fakta om markiser och ställ några frågor kring detta till det företag som du har letat upp. Får du prata med en seriös person som verkar kunna det här med markiser så bör du kunna gå vidare. Hamnar du på ett callcenter i Calcutta så kanske du bör dra öronen åt sig.
  • Varumärken. Kontrollera om företag saluför markisen från kända varumärken. Visst kan priset vara en avgörande faktor vid ett köp, men du vill inte köpa en billig kopia med dålig akryl.

Vi kan med glädje tipsa om denna leverantör av kvalitativa markiser: markisernorrtälje.se

15 Jul 2017

Här kan du finna infomation om hur du skall handla på nätet och hur du ska göra det på ett enkelt sätt.