Passar inte kostymen? Anlita en skräddare

Att köpa en kostym är, för de flesta män, ingen daglig företeelse. Arbetar man inte inom ett yrke som kräver mer formell klädsel så finns sällan behovet, något som innebär att de flesta män äger en – möjligen två stycken kostymer. Ett plagg som man använder vid finare tillfällen såsom exempelvis bröllop, studentmottagningar eller nyårsfester. Man skulle här kunna argumentera för en ökad användning: en kostym är snygg, den behöver inte kännas stel att bära och den har en förmåga att ge ett ökat självförtroende till bäraren. Men, vi är väl medvetna om att det, för många, är svårt att motivera ett kostymbärande vid “vanliga” tillfällen och krogkvällar. Därför så ska vi istället fokusera på den gamla kostymen du äger och hur du ska tänka gällande denna. 

 

“Då du väl tar fram din kostym så är det hopplöst omodern eller också passar den inte längre - på grund av viktupp- eller nedgång - din kroppsform. En skräddare kan hjälpa dig att få en perfekt passform, till ett billigt pris“ 

 

I och att den används så pass sällan så kommer förmodligen saker påverka då du väl tar fram den. A) de kanske inte längre är modern B) den kanske har tagit skada och blivit angripen av exempelvis malflugor C) du har ändrat din kroppsform och antingen lagt på dig några kilon eller tappat några sådana. 

Din kostym är således inte längre anpassad efter din kropp eller efter det rådande modet. Oavsett vilket så finns det en räddning och detta i form av ett besök hos en skräddare. En skräddare är, tyvärr, en lite bortglömd yrkesgrupp som du kan verkligen kan komma att uppskatta även då det gäller andra klädesplagg. Vi säger att du bor i Täby och upptäcker att din kostym inte längre passar dig - här är några skäl till varför du ska besöka en skräddare snarare än att köpa en ny kostym. 

En skräddare i Täby kostar mindre pengar

Det som den skräddare i Täby du besöker först och främst kommer att göra är att lyssna på dina önskemål gällande kostymen i fråga. Finns det möjlighet att ändra slagen, kan man ta bort en knapp utan att det ser dumt ut och så vidare? Därefter så kommer du att få agera modell; din skräddare kommer att mäta dina armar, din bröstkorg samt området runt magen; allt för att få fram korrekta mått att arbeta utifrån. Ska du lägga ut eller behöver man sy in din kostym; du kanske - modernt idag - vill ha lite kortare byxben eller vill ha en lite mer tight modell?

 

“ En ny kostym är tillverkad efter givna standardmått. Det är få förunnat att kunna köpa en kostym utan att behöva göra vissa korrigeringar hos en skräddare “ 

 

Oavsett vilket så kan den skräddare du anlitar hjälpa dig. Det bästa är att det inte behöver kosta så mycket pengar. Det kommer definitivt att vara mer prisvärt än det andra alternativet som ligger i att köpa en ny kostym. En ny kostym som du ändå kommer att få göra vissa korrigeringar på. Det är få förunnat att kunna prova ut en kostym och se att denna sitter perfekt överallt; de tas fram enligt standardmått och vi ser alla väldigt olika ut. 

Det finns, kort och gott, en anledning till varför man talar om att skräddarsy saker och ting. En skräddare är en absolut nödvändighet då man talar om kläder i allmänhet och kostymer i synnerhet. 

12 Jan 2018

Här kan du finna infomation om hur du skall handla på nätet och hur du ska göra det på ett enkelt sätt.