Många fördelar med begagnade kontorsmöbler

Kontorsmöblerna. De ska vara snygga, bekväma, bra för kroppen och samtidigt vara funktionella. Att hitta kontorsmöbler som uppfyller allt det här kan vara ganska svårt. Om man nu hittar sådana kontorsmöbler är de dessutom ganska dyra – kanske lite för dyra för många företag. Har man många anställda och ska köpa in kontorsmöbler kan lite dyrare möbler bli en stor summa pengar i slutändan.

Det här vid sådana här tillfällen det kan vara bra att börja titta efter begagnade kontorsmöbler. Begagnade kontorsmöbler kan hittas på många olika ställen, och det bör inte vara alltför svårt att hitta det du söker. De som säljer av möblerna har troligtvis varit på jakt efter samma typ av möbler som du – bekväma, ergonomiska, funktionella och snygga. Skillnaden är att du får det för en mycket billigare peng än den ursprunglige ägaren.

Mer varsamt behandlade

En fördel med att handla just möbler från kontor begagnade, är att de troligtvis har begagnats mer försiktigt än möbler man har hemmet. Många kan vara lite oförsiktigare med sina egna grejer, medan man ”skärper” sig lite när man befinner sig på sin arbetsplats. Med det här i åtanke är sannolikheten kanske större att begagnade kontorsmöbler ofta är i lite bättre skick än begagnade möbler som har varit i någons hem. Det här stämmer givetvis inte alltid överens med verkligheten – men visst ligger det någonting i det.

Hur hittar man dem?

En bra första början är att helt enkelt söka på nätet. Skriver du till exempel ”begagnade kontorsmöbler” i valfri sökmotor bör du få fram många resultat som kan tänkas ge dig vad du söker. Förmodligen får du upp resultat med sidor där begagnade saker säljs. 

Sedan kan man givetvis vara lite kreativ. Vet du att ett företag ska lägga ner sitt kontor? Om du tycker att deras möbler är snygga, kan du givetvis ringa och fråga vad de har planerat att göra med dem. Vill de sälja av några kan du ha gjort en riktigt bra affär.

Annars kan du hålla ögonen öppna överlag. Längst bak i många tidningar, ofta lokala, brukar det finnas annonser där liknande saker säljs.

Inspektera dem noga

Det finns många fördelar med att köpa begagnade kontorsmöbler. Nackdelen är just att ett gott skick inte kan garanteras. Det är därför upp till dig som köpare att noga granska möblerna innan du köper dem. Testa eventuella funktioner, så som reglerbara armstöd och ryggstöd, se till så att de ser någorlunda fräscha ut och bedöm det allmänna skicket på dem.

Vill du veta mer om begagnade kontorsmöbler? Läs mer här.

11 Feb 2017

Här kan du finna infomation om hur du skall handla på nätet och hur du ska göra det på ett enkelt sätt.