Live shopping sätter agendan för modern e-handel

Live shopping är en modern version av TV-shop. I ordets positiva bemärkelse. I dag är produkterna bättre, betalningen smidigare och leveransen snabbare.

Live shopping är något många anser vara e-handelns framtid. Andra menar att konceptet verkar oroväckande bekant. Är det inte typ som TV-shop? Men om du tycker att det är en negativ koppling, ska du tänka om. Och tänka tillbaka lite. Visst har du rätt starka minnen från TV-shop ändå?

Konceptet live shopping handlar i stort om att en programledare eller presentatör visar upp varor i realtid på din valda skärm. Du kan titta på smart-TV, dator, smartphone eller iPad, vilket du vill. Samtidigt kan du handla precis det som du ser visas upp på skärmen, och få produkten med snabb hemleverans

Live shopping kommer generera försäljning

Det som skiljer live shopping från gamla tiders TV-shop är med andra ord allt det praktiska runt omkring shoppingen. I dag är det betydligt smidigare att betala för varorna, och leveranstiderna är betydligt kortare. Med andra ord kan live shopping ha mycket större chanser att bli ännu mer framgångsrikt än vad TV-shop någonsin var. Och många av dem som är födda på -70 och -80-talen har starka minnen av TV-shop.

Troligen gäller detta även deras föräldrar, även om just de kanske gjorde ett och annat köp de helst skulle vilja glömma bort. I dag erbjuds produkter av lite mer kvalitet på live shopping än vad som var fallet med TV-shop. Men faktum kvarstår: Många svenskar handlade massvis med grejer på TV-shop. Det finns ingen anledning att tro att det skulle sluta annorlunda med live shopping.

6 Aug 2022

Här kan du finna infomation om hur du skall handla på nätet och hur du ska göra det på ett enkelt sätt.