Hitta och beställ flyttstädning på nätet

Har du någonsin flyttat - vilket är ganska troligt att du har; svensken flyttar i genomsnitt 10 gånger under en livstid - så vet du också att det handlar om ett projekt som dels är ganska känsligt och dels som tar längre tid än vad man kanske räknat från första början. Känsligheten ligger just i det också: har man inte planerat sin flytt från grunden så har man också större problem då själva flyttdagen väl kommer.

Att planera en flytt innebär att man redan tidigt har bokat flyttbil, sett till att kompisar kan ställa upp som bärhjälp, kollat resvägar och under den föregående veckan också packat alla sina tillhörigheter i kartonger. Det ger en bra grund att stå på.

Ändå kan det bli problem. För varje minut som går så blir en flytt svårare att hinna med och slutligen så rinner allt ut över den sista detaljen som ska ombesörjas och som man som flyttande har en skyldighet att ta hand om: en flyttstädning. Om en flyttstädning kan vi säga följande - den måste göras, den tar lång tid och om den inte sker så kommer man som säljare att drabbas av en extrakostnad.

En kostnad som innebär att köparen anlitar en städfirma för en flyttstädning och skickar räkningen till säljaren. Skulle du som säljare motsätta sig detta så kan faktiskt en tvist inledas - och där har du inte goda chanser. Vårt råd: boka in en städfirma på egen hand, gör det online och slipp en massa bekymmer.

Så hittar du rätt städföretag

Att även tjänster tagit steget ut på nätet är tacksamt. Du kan exempelvis både hitta en städfirma och boka denna utan någon ansträngning. Det som brukar räcka är att dels skriva kortfattat hur pass stor bostad som ska städas, om det finns några bi-områden samt om det finns någonting som ska tas speciellt om hand vid denna flyttstädning. Matnyttig information för städfirman, helt enkelt.

Det som kan vara vanskligt då man bokar online är att den personliga kontakten uteblir. Du vet, helt enkelt, ingenting om företaget, vilken kvalitet de håller och vilka som ska städa. Ett bra tips i detta är därför att kolla omdömen på internet. De brukar vara sanningsenliga och tillräckligt pålitliga för att du ska kunna skaffa dig viss trygghet. Här kan det dock vara en klar fördel om du dels kollar upp fler än ett företag samt att du verkligen säkerställer att företaget har en F-skattsedel. Det senare är något som behövs om du vill använda dig av ditt rut-avdrag och dra av halva kostnaden för din flyttstädning.

Att boka online underlättar hela processen

På det stora hela är städföretag synliga online och de flesta har anpassat sig för den nya tiden. Idag vill vi kunna hitta en tjänst, beställa och få den levererad utan en massa krångel. Den personliga kontakten är inte längre lika nödvändigt. Du ska rent krasst kunna sitt i en flyttbil, inse att din flyttstädning kommer att bli på tok för ansträngande eller inte hinnas med och direkt i din telefon kunna boka tjänsten på nätet.

Det är tacksamt att denna möjlighet finns. Som sagt, drar det ut på tiden - vilket ofta är fallet i samband med en flytt - så finns alltid alternativet om professionell flyttstädning tillgängligt.

Läs mer om flyttstädning på denna sida: https://www.stockholmflyttstädning.nu.

1 Jun 2018

Här kan du finna infomation om hur du skall handla på nätet och hur du ska göra det på ett enkelt sätt.