Handla fönster på nätet

Tänk att man kan få tag i precis allt på nätet. Ja, faktiskt så är det. Nu är inte allt lagligt som någon kriminell kanske vill ha tag på. Söker man efter olagliga varor som vapen, av något slag, eller en hitman, narkotika eller något annat, kan det mycket väl vara farbror polisen som kommer och knackar på dörren. I övrigt går det alltså att få tag i allt från hus, till bilar, sommarstugor och flygplan, om man nu har sådana ekonomiska resurser till det. För alla som är äldre än 20 år, kanske minns en tid innan internet blev tillgängligt för gemene man? Datorerna kom redan för 30 år sedan men internet var inte tillgängligt för alla på det sättet, innan det under 1990-talet blev var mans verktyg.

Förut hade man långsamma modem

Vem minns inte de långsamma modemen som lät innan datorn kunder koppla upp sig via modemet och telefonen. Idag skulle det vara otänkbart att sitta och vänta på en uppkoppling i flera minuter innan man kunde sätta igång. Idag är vi bortskämda med snabba uppkopplingar och tillgång till det mesta och de flesta varor som går att köpa. Så även skottsäkra fönster.

Växande efterfrågan på säkra fönster

Allt fler vill ha säker fönster som är så gott som oförstörbara. Vi önskar ju oss allt större fönster, som släpper in stora mängder dagsljus. Då har vi desto större behov av säkra fönster. Säkra fönster är allt mer efterfrågat. Ibland bygger arkitekterna stora inglasade fasader. Därför behöver man så gott som skottsäkra fönster. Man önskar sig både ljusinsläpp och säkerhet – vilket inte är omöjligt att kombinera med de nya säkerhetsfönster som finns. Skottsäkra bilar har ju funnits på marknaden länge, men de skottsäkra fönstren för bostäder har inte varit lika tillgängliga på grund av höga kostnader. Numera kan man tillverka fönster med laminat på fönster som gör det motståndskraftigt mot yttre våld. Det splittras inte av stötar och slag. Vem vill ha ett glas som gör sönder vid minsta stöt och slag?

Vi vill ha fler inglasningar

Man kan även tillverka tak av glas. Med hjälp av inglasningar av rum kan man få in allt det ljus vi människor behöver. Det vanligaste inglasningarna vi ser just nu är altaner och balkonger men man kan även glasa in andra rum. Man behöver inte begränsa sig till balkonger och altaner. Man kan även upprätta väggar med glas, för mer ljusinsläpp och en känsla av öppnare planlösning, även om man vill kunna ljudisolera enskilda rum. Med tanke på att vi ser en större användning av glas som material till fasader och inglasningar, växer behovet av säkrare glas. Man vill ha glas som klarar av större påfrestningar och som inte går sönder i första taget. Fortsätt läsa här om du  är intresserad av att få veta mer om och läsa om glasmästare i Stockholm.

5 Apr 2018

Här kan du finna infomation om hur du skall handla på nätet och hur du ska göra det på ett enkelt sätt.