Gå en kurs i förhandlingsteknik

Vissa har det naturligt i sig att alltid ta hem en argumentation. För oss andra kan en kurs i förhandlingsteknik ge verktygen till att bli vinnare till sist.

Det finns de som kan snacka omkull nästan vem som helst. Motparten får, hur väl denne än har förberett sig, känna hur argumenten krossas ett efter ett. Även om hen vet med sig att ha rätt, att ha argument som baseras på fakta, och om hen brinner för sin sak, så är det lönlöst att kämpa emot.

Den som har den naturliga gåvan att alltid kunna gå segrande ur sådana retoriska kamper har det väl förspänt. Det är bara att beklaga oss andra, som önskar att vi en endaste gång kunde vinna en ordstrid mot en sådan drabant.

Förhandlingsteknik handlar om verktyg och strategi

Vi som oftast finner att vi hamnar på den förlorande sidan i en argumentation, kan dock förbättra våra chanser genom att gå en kurs i förhandlingsteknik. Det är verkligen något att rekommendera starkt, åtminstone om du har ett yrke där du behöver kunna förhandla och argumentera för din sak.

På en kurs i förhandlingsteknik får du de verktyg du behöver. Du får lära dig kommunikationens nyckelprinciper. Du får lära dig hur du ska hantera ett nej eller ett ifrågasättande. Du får lära dig vilka strategier som fungerar bäst på olika typer av motståndare. Det är helt enkelt guld värt att gå en sådan kurs. Det kommer du inte minst att märka nästa gång du står öga mot öga, ord mot ord, mot den som alltid tidigare kunnat snacka omkull dig.

13 Oct 2022

Här kan du finna infomation om hur du skall handla på nätet och hur du ska göra det på ett enkelt sätt.