Decleor - hudvårdsprodukter

Decleor är ett hudvårdsföretag med strax över 35 års verksamhet i ryggen. Deras främsta nisch är aromaterapi, som innebär att man använder sig av aromatiska växtessener i ett vårdande syfte. Något som gör att företaget sticker ut bland konkurrenterna är deras Aromessence-serum. Molekylerna i serumen är så pass små att de utan problem kan penetrera huden för en djupbehandling.

Aroma Duo

Aroma Duo är ett koncept framtaget av Decleor, som syftar till att ge mottagaren en mycket effektiv, och efter individen anpassad, hudvårdsbehandling. Aroma Duo kan förklaras ganska enkelt i två steg.

Det första steget går ut på att behandla huden med Aromessence-serum. Oljorna i serumet har gott verkande egenskaper i sig, men en stor del av syftet är att förbereda inför nästa steg då en växtbaserad kräm ska appliceras på huden. Genom att först behandla huden med Aromessence blir den efterföljande behandlingen med kräm upp till tre gånger mer effektiv. Oljorna går snabbt ned i huden utan att det blir flottigt.

Det andra steget utgörs främst av krämen. Krämen, som är växtbaserad, läggs sedan på huden (över Aromessence). Dess syfte är att både skydda och göra gott för huden. Det här kan den göra tack vare sina vitaminer, proteiner, fukt och mineraler. Just dessa välgörande ämnen verkar bättre tack vare det första steget, då oljan applicerades. Det här även det som gör Decleors koncept så effektivt.

Aromaterapi – hur den kan utföras

Decleor fokuserar främst på Aromaterapi genom massage (de eteriska oljorna masseras in i huden), men faktum är att terapiformen kan göras på många olika sätt. Ett exempel på ett annat sätt att utöva terapin på är att andas in lukterna från en så kallad aromalampa.

Aromalampa

En aromalampa består av ett undre kärl med ett värmeljus i, och ett övre kärl med vatten och eteriska oljor. Det undre värmeljuset värmer upp oljeblandningen, vilket gör att välluktande dofter sprider sig i rummet. Dessa dofter luktar inte bara gott ­– de sägs även vara bra för dig och din kropp.

Aromastenar

Ett annat exempel på ett tillvägagångssätt för aromaterapi är att använda sig av så kallade aromastenar. En aromasten är gjord av lera, vilken du försiktigt häller några droppar eterisk olja på. Strax därefter kommer oljan att avdunsta från stenen och ge ifrån sig en svag, men välluktande doft. Precis som med aromalampa sägs doften vara välgörande för både kropp och själ.

Snabbt om aromaterapi

  • Aromaterapi är inget nytt. Redan 3500 år före Kristus började metoden att användas i Egypten. Genom historien har terapiformen utvecklats och förfinats i Europa, bland annat i länder som Frankrike och England.
  • Även Kineser, Greker och Romare har använt sig av aromaterapi i bland annat krämer och parfymer.
  • Det är inte bara ditt fysiska välmående som aromaterapi ämnar förbättra. Även det psykiska sägs få en god effekt av behandlingen.
17 Jan 2017

Här kan du finna infomation om hur du skall handla på nätet och hur du ska göra det på ett enkelt sätt.