Att tänka på när du väljer garageport

Har du en gammal och sliten garageport som inte håller måttet längre, varken estetiskt eller säkerhetsmässigt? Är den bortom räddning och omöjlig att rädda med en renovering så är det kanske dags att byta ut den mot en ny? Här går vi igenom några saker du bör tänka på innan du skaffar en ny garageport!

Mode och trender växlar när det handlar om alla produkter och garageportar är inget undantag. Trenderna växlar, men glöm inte att det alltid är funktionen som är viktigast. Självklart ska en garageport passa ihop med husets design och färgskalor, men dina behov och önskemål är självklart viktigast.

Stora prisvariationer

En garageport kan variera mycket i pris och kan kosta allt från 5000 till 50 000 kronor eller ännu mer för riktigt exklusiva märken. Priset styrs av ett flertal olika faktorer. Materialtyp, design, typ av isolering, mått är några av dem. En viktig faktor vad gäller priset är givetvis vilka tillbehör som ingår, som larm, belysning och olika lås.

Det finns många frågor att ta ställning till när man ska byta ut sin gamla garageport. Vilka funktioner har du behov av? Automatisk öppning eller traditionell manuell? Vill du ha så stor yta som möjligt inne i garaget eller använder du garaget som förråd och vill att även barnen ska ha möjlighet att komma in utan problem?

Stål populäraste materialet

Stål, aluminium och trä är de vanligaste materialen som garageportar tillverkas av. Stål är tåligt och kräver ett minimum av underhåll och är därför det vanligaste materialet. En garageport i stål behöver man bara rengöra någon gång om året, då håller den sig i fin form. Träportar är betydligt mer underhållskrävande. Smörj de rörliga delarna på din garageport i Göteborg, med var försiktig! För mycket olja gör att det kan fasta smuts, vilket ökar slitaget.

Viktigt är också att inte glömma bort säkerhetsaspekten när du monterar en ny garageport, det kan nämligen vara riskabelt. Fjädrar kan brista och orsaka olyckor. Anlita gärna en duktig montör, då kommer arbetet att flyta på. Köper du din nya garageport på nätet så får du med största säkerhet montera den själv.

11 Sep 2017

Här kan du finna infomation om hur du skall handla på nätet och hur du ska göra det på ett enkelt sätt.