Att låna trots registrering hos kronofogden

Att man kan hamna i ekonomisk knipa, missa att betala några räkningar och där det därefter tas ett beslut av Kronofogden där en betalningsanmärkning av ett kreditupplysningsföretag är i sak inte så allvarligt. Med allvarligt menar vi här att det är relativt vanligt i dagsläget och att man kan se att alltfler svenskar får en betalningsanmärkning av någon orsak. Ofta i dagsläget så gäller detta tyvärr att dessa hamnat i något slags Moment 22 där man först lånat för att exempelvis köpa en soffa på avbetalning och där räntan sedan äter upp pengarna varpå personen i fråga tar ett nytt lån – till ännu högre ränta! – för att försöka täcka upp.

Kort sagt, men försöker göra rätt för sig, men man gräver i stort sätt bara ner sig än djupare och slutligen så klarar man inte av att betala och sedan har man detta beslut av kronofogden hängande över sig. Här ska vi direkt säga att ett liknande scenario visar på ren okunskap gällande ekonomi och att man i många fall enbart har sig själv att skylla gällande detta. Men, själva frågan om att det är för lätt att låna, ta saker på avbetalning och fastna i liknande situationer är en sak som gör att det är enklare idag att plötsligt få en betalningsanmärkning och som ytterligare grädde på moset så är tiden för denna – den karantän man hamnar i – dessutom väldigt lång.

Det vill säga; hamnar man i ett register som en opålitlig betalare av sina skulder och har en betalningsanmärkning så har man denna stämpel på sig i tre år. En direkt oskälig tid som borde provas från fall till fall snarare än att ha denna fasta tid – särskilt sett till varför man hamnat där och vad som kanske sker med den personliga utvecklingen under tiden. Det hinner – trots allt – hända mycket under tre år och att tvingas leva utan möjlighet att låna pengar, få ett hyreskontrakt eller kunna köpa en bil med hjälp av lån för att kronofogden beslutat om en betalningsanmärkning är väldigt förödande för personen i fråga.

Det kan hamna om tre års exil från livet i många fall där man halkar efter allt längre och det här är något som många tänkt över. Tack och lov.

Hitta en väg att låna trots kronofogden

Det finns nämligen långivare som erbjuder personer att låna trots att kronofogden tagit detta beslut och man gör detta helt med de tankar vi ovan formulerade. Man ser till varje individ, man ser till utveckling och man ser till orsak för en betalningsanmärkning.

Man kan lätt förledes i detta och tro att det handlar om att långa pengar till oskälig ränta – att långivarna utnyttjar det faktum att någon person inte får lån någon annanstans – och trots kronofogden ger lån som snabbt leder till nya anmärkningar och skulder. Så är det dock inte.

Att låna trots kronofogden handlar mer om att bli erbjuden en andra chans och där man lägger dåtiden bakom sig. Förutsatt att man verkligen kan bevisa sig kapabel att sköta sin ekonomi och här kan således inte räkna med något lån om man fortsatt på samma spår som ledde till beslutet av kronofogden. Fallen behandlas unikt och från person till person.

5 Jan 2017

Här kan du finna infomation om hur du skall handla på nätet och hur du ska göra det på ett enkelt sätt.