Att jämföra (och kontrollera) takläggare i Västerås

När taket ska renoveras takläggareeller läggas om anlitas generellt en takläggare. På snickarbodar och mindre hus kanske en del ordnar detta själv men vid större projekt är det företag som i regel anlitas. Att lägga om taket på en villa är minst sagt ett stort projekt och därmed bör man alltid begära in offerter från många företag för att se vilka nivåer de ligger på.

I Västerås finns flera takläggare så ett första steg är därmed att kontakta dessa och få offerter. Men välj inte det billigaste alternativet direkt. Gör en viss bakgrundskontroll först. I Västerås, och många andra städer, förekommer det oseriösa företag som inte följer branschregler eller till och med saknar F-skatt.

  • Kontrollera F-skatt

Detta är extremt lätt att göra via Allabolag.se. I offerten som takläggaren ger ska det framgå namn och organisationsnummer på företaget. På Allabolag.se går det att söka på dessa och få fram information kring företaget. Där går det även att se företagets årshistorik vilket även kan vara intressant. Vill du anlita ett företag som gått minus flera år i rad?

  • Kontrollera Råd & Rön

Råd & Rön har en lista som uppdateras ett par gånger per år. En lista på företag som av någon anledning struntat i Allmänna Reklamationsnämndens beslut i en konflikt. Sök inom kategorin ”Bygg” för att få fram de takläggare i Västerås som eventuellt är med på listan. Även om de som är med på listan inte fällts i domstol så är det en stark rekommendation att inte anlita dessa.

  • Kontrollera via Kronofogden

Via Kronofogdens hemsida går det att kontrollera om företaget har pågående skulder till Kronofogden eller haft konkurs tidigare. Det kan påvisa svag ekonomisk stabilitet.

  • Certifiering och auktorisering

Takläggare har inte någon specifik certifiering. Därmed går det inte att kvalitetssäkra genom att kontrollera detta. Om det däremot är flera andra hantverksyrken som är involverade i arbetet så kan dessa delvis kontrolleras. Detta framförallt om det gäller el eller VVS.

  • Rykte är A och O

Oavsett vilken takläggare som anlitas så bör punkterna ovan kontrolleras. Men i grunden handlar det om ett gott rykte. Vad tycker andra kunder om detta företag? Har du vänner i Västerås (eller i städer i närheten) som känner takläggare eller till och med lagt om taket själva? Kanske kan du få tips på företag via dem. Kom däremot ihåg att en god referens inte per automatik betyder att takläggaren har försäkringar, F-skatt och eventuella certifieringar.

Här kan du läsa mer om hur du hittar en kompetent takläggare på internet. 

 

27 Feb 2019

Här kan du finna infomation om hur du skall handla på nätet och hur du ska göra det på ett enkelt sätt.