Alla gummiprodukter är inte lika

Det finns en uppsjö av olika slags gummiprodukter som är lämpliga för olika användningsområden. Vänd dig till experterna för att få råd utifrån dina behov.

Naturgummits fantastiska egenskaper har varit kända mycket länge. Det var urinvånare i Sydamerika som stod för den första användningen av gummiträdets sav. I västvärlden blev produkten känd långt senare, men har å andra sidan fått ett oerhört stort genomslag. Användningen av gummiprodukter är idag väldigt utbredd, både i hem, inom industri och i fordon, för att bara nämna några områden.

Nuförtiden är det dock inte naturgummi som står för den mesta användningen, utan istället syntetiskt framställda gummisorter. Dessa kan anpassas för olika användningsområden, beroende på om de till exempel behöver tåla värme, syra eller något annat som de kan utsättas för.

Cellgummi är en typ av gummiprodukter

Olika typer av gummi kan också ges helt olika egenskaper vad gäller hållfasthet, styrka, elasticitet, isoleringsförmåga och mycket annat. Ta cellgummi som ett exempel. I denna typ av gummi finns det massvis med luftinneslutningar som gör att materialet är mycket lätt, bra på att isolera och på att ta upp stötar.

Fast för att vara helt ärlig så är cellgummi inte en egen typ av gummisort egentligen. Det är mer en typ av uppbyggnad och struktur. Själva gummimaterialet i cellgummi kan varieras, återigen beroende på användningsområde och vad materialet måste kunna tåla. Ja, som du kanske förstår är detta med gummisorter en hel djungel. Om du behöver en gummiprodukt är det därför bäst att du vänder dig till de som är experter inom området, så att de kan råda dig. För mer information om gummiprodukter se www.rubsol.se.

28 Jun 2023

Här kan du finna infomation om hur du skall handla på nätet och hur du ska göra det på ett enkelt sätt.